Sari la conținut Treceți la bara laterală stângă Treci la subsol

MagiCAMP

Distribuie

Se întâmplă lângă noi

”MagiCAMP înseamnă joacă, joacă la greu – așa cum spune și motto-ul nostru. Joacă luată în modul cel mai serios, pusă la cale împreună cu medici oncologi, pediatri, psihologi specializați, entertaineri de top. Joacă într-un loc de vis, încărcat de toata magia taberelor trecute și pregătit pentru taberele și mai grozave ce vor urma. Joacă discret supravegheată de medici și personal de specialitate.

Cățărări pe panou vertical, zbor cu tiroliana, tras cu arcul, echitație, pictură, sport, teatru, cântat la tobe și multe alte activități surpriză, toate gândite astfel încât fiecare copil să poată participa, indiferent de provocarile de mobilitate sau de alt tip cu care se confruntă.

Toate acestea ajută la creșterea încrederii în propriile forțe, a stimei de sine, a independenței și a interesului copiilor față de construirea de prietenii noi și participarea la diferite activități sociale.

Suntem mai mult decât o mână de oameni pasionați, suntem mai mult decât o echipă, suntem o comunitate vibrantă formată din voluntari, susținători și oameni care gândesc și simt la fel și lucrează împreună pentru a avea un impact semnificativ în viețile copiilor și familiilor lor.

În tot ce facem, interesul copiilor este întotdeauna primordial. Întotdeauna!

Ne dorim să fim cei mai buni în tot ce facem și să depășim așteptările de fiecare dată.

În toate activitățile noastre vom asigura în permanență transparența, onestitatea și respectul față de copii, familiile lor și susținătorii noștri.

În tot ce facem suntem inspirați de copii, de activitățile întregii comunități de prieteni MagiCAMP și de inițiative similare din întreaga lume.

Toate ne ajută să ne abordăm misiunea cu entuziasm vital, imaginație și creativitate.

MagiCAMP este bucurie, dragoste, putere și speranță.

Suntem o comunitate de oameni care luptă pentru a avea un impact semnificativ în viețile copiilor cu afecţiuni grave și ale familiilor lor. Află despre MagiCAMP, MagicHOME şi alte proiecte pe https://asociatiamagic.ro

Deși MagiCAMP se prezintă sub forma unei asociații, este de fapt o comunitate minunată, alcătuită din voluntari și din oameni cu suflet mare care, prin tot ceea ce fac, au un impact pozitiv asupra vieților copiilor care suferă de cancer.

În anul 2014, Asociația MagiCAMP a început să organizeze Taberele MagiCamp. Dacă în anul 2015, la aceste tabere au participat 84 de copii care doreau să își recapete viața din ghearele cancerului, să devină încrezători și independenți, deja în anul 2018 numărul copiilor a crescut la 270. Prin intermediul taberelor MagiCAMP, toți acești copii reușesc acum să își formeze legături de prietenie, să participe la activități sociale și să beneficieze de supraveghere medicală, ceea ce înseamnă enorm pentru familiile lor. Mai putem vorbi și despre Tabăra Connectiv, o tabără la care participă copiii care au suferit arsuri grave. Un alt proiect minunat care face parte din taberele MagiCamp este tabăra pentru copiii care au pierdut pe cineva drag, numită BlueCAMP. Această tabără a început să se desfășoare în anul 2016, atunci când au participat 47 de copii care și-au pierdut fie un frate sau o soră, pe mama sau pe tata și, cu ajutorul acestei tabere, învață ușor-ușor să meargă mai departe. Din anul 2014 și până în prezent, peste 400 de copii care suferă de afecțiuni oncologice, au pierdut pe cineva drag sau au suferit arsuri grave au participat la taberele MagiCAMP, BlueCAMP și ConnectivCAMP.

Din anul 2016, Asociația MagiCAMP a reușit să pună la dispoziția copiilor, a voluntarilor și a medicilor care se ocupă de starea de bine și de sănătate a micilor pacienți o căsuță magică. MagicHome este o casă cu o capacitate de cazare de 50 de persoane, care dispune de sală de mese, de o bucătărie complet echipată și dotată și de spații pentru copiii cu dizabilități. MagicHome este localizată în București, în apropiere de principalele spitale pentru copiii care suferă de afecțiuni oncologice. În Cluj, Asociația MagiCAMP pune la dispoziția micilor pacienți și ai familiilor lor un apartament cu 4 camere, deschis în anul 2017. Iar în Viena, MagiCAMP a reușit să deschidă un apartament mai mic, cu 2 camere, aflat în apropiere de Spitalul de Copii Sfânta Ana și AKH Viena, acolo unde copiii împreună cu familiie lor se pot odihni atunci când sunt nevoiți să stea o perioadă mai lungă în Viena, pentru primirea tratamentelor.

De mare ajutor pentru pacienți și pentru familiilor lor este și programul de suport și terapie specializată, oferit de către o echipă de terapeuți cu experiență.

Contact

Gallery

Acest site web folosește cookie-uri și în unele cazuri solicită datele dvs. personale pentru a îmbunătăți experiența de navigare și pentru comunicarea cu administrația locală.